Klavnice – Reference
Tukaj je pregled nekaterih naših referenc za nadzor industrijskega vonja v kategoriji klavnic.Obdelava vonjav v klavnici – prašiči
Odpadki, ki nastanejo pri zakolu prašičev, se segrevajo v pečeh. V obratu za topljenje maščob, v katerem so te peči, se zrak pred naknadno obdelavo v biofiltru obdela na več mestih.
Obdela se tudi vonj, ki nastaja pri skladiščenju klavnih odpadkov.
Odstranjevanje vonja v klavnici – govedo
Za zmanjšanje neprijetnega vonja iz topilnice maščob je bila kupljena naprava.
V njej je bilo nameščenih pet razpršilnikov, da bi se vonj čim bolj zmanjšal že pred biofilterjem. Štirje razpršilci so bili nameščeni nad biofilterjem, kjer nevtralizirajo preostali vonj.
Dezodoriranje v klavnici – govedo
V hladilnem prostoru, kjer se skladiščijo goveji klavnični odpadki, zaposlene zelo motijo neprijetne vonjave.
Prostor je bil opremljen s sistemom za razprševanje s pomočjo stisnjenega zraka, ki je vsakih 10 minut za 5 minut razpršil encime, da bi nevtraliziral vonjave.
Nadzor vonjav v klavnici piščancev
Zrak, ki se odvaja iz vseh oddelkov klavnice, se odvaja v zunanji zrak. Ker se klavnica nahaja v stanovanjskem območju, je bilo veliko pritožb lokalnih prebivalcev.
Odpadni plini (skupaj približno 70 000 m3/h) se z enim zbiralnikom odvajajo v 20 metrov visok dimnik.
Tri obročne cevi (7+7+6) v ta kolektor vpihujejo dezodorant Ecodor EC250 in tako nevtralizirajo izstopajoči zrak.